Culinaire
ontdekkingstocht
Laat je verleiden door de culinaire parels van de Kempen, een regio die bekend staat om haar hoge concentratie aan kwaliteitsvolle restaurants en topchefs. Van het schitterende Maison Colette, met zijn twee Michelinsterren, tot de charmante en sterk gewaardeerde adresjes volgens Gault&Millau, elke eetervaring hier is een feest voor de zintuigen.
Wij begrijpen dat genieten van spijs en drank volkomen zorgeloos moet zijn. Daarom bieden wij een comfortabele shuttledienst van en naar het restaurant van jouw keuze, zodat je zonder zorgen van je avond kunt genieten en relaxed kunt terugkeren naar ons gezellige verblijf.
Bij B&B Carpe Diem draait alles om genieten — van een verfijnd diner tot een smaakvol en uitgebreid ontbijt met lokale specialiteiten. Boek nu en laat je onderdompelen in de culinaire rijkdom van de Kempen!
De Gouden Muts
Restaurant De Gouden Muts was jarenlang een referentie in Aarschot. De recente verhuis naar Zoerle-Parwijs bij Westerlo deed de uitbaters duidelijk een nieuwe koers varen. Chef Rudy Van Den Seylberg en Evi Soeters namen hun intrek in een knappe landelijke villa in een residentiele straat.
Deze mooie nieuwe zaak met ruime parkeergelegenheid heeft een open keuken en biedt plaats voor een 22 tal couverts. In de zomer kan je genieten op het terras achteraan.
adres: Gevaertlaan 64, 2260 Westerlo
Restaurant De Gouden Muts was jarenlang een referentie in Aarschot. De recente verhuis naar Zoerle-Parwijs bij Westerlo deed de uitbaters duidelijk een nieuwe koers varen. Chef Rudy Van Den Seylberg en Evi Soeters namen hun intrek in een knappe landelijke villa in een residentiele straat. Deze mooie nieuwe zaak met ruime parkeergelegenheid heeft een open keuken en biedt plaats voor een 22 tal couverts. In de zomer kan je genieten op het terras achteraan.
Aangenaam verrast worden, daar doen we het voor tijdens het culinair avontuur. En verrassen dat kan chef Rudy. Hij etaleert een verzorgde productkeuken en inspireert gerecht na gerecht met voldoende verfijning. Rudy leerde de stiel in de familiezaak in Aarschot maar liep ook stage bij onder meer De Belle Epoque, Château St Paul, Arenberg en ‘t Kempisch Pallet. Zijn ervaring deed hem duidelijk evolueren naar smaakvolle gastronomische gerechten met balans. Vanuit de open keuken kan je de chef observeren. Gastvrouw Evi zorgt voor de professionele ontvangst en wijn begeleiding.

Op de kaart staan er enkele klassiekers à la carte zoals een zeetong meunière, tarbot met mousseline saus of ossenhaas. De verfijnde gastronomie kan je dan weer vinden in het degustatiemenu volgens de seizoenen en het marktaanbod. Dit menu voor fijnproevers kan in 4, 5 of 6-gangen gekozen worden.Als eerste intermezzo van ons 4-gangen komt als hapje een kroepoek van coquille en inktvis met een crème van langoustine.
Dankzij een shuttledienst worden B&B-bezoekers vlot en zorgeloos naar het restaurant gebracht (± 5 km).
restaurant Maison Colette
adres : De Trannoyplein 17, 2260 Tongerlo
De terugkeer van Thijs Vervloet naar Tongerlo gaat gepaard met een zucht van opwinding. Een dokterswoning werd er volledig verbouwd, inclusief tuinterras en vijf oogverblindende kamers.
Luxe zit in het DNA van dit restaurant. De Franse allure, de grote raampartijen die natuurlijke lichtinval verzekeren, de gordijnen die intimiteit verzekeren, het op maat gemaakte porseleinen servies van Pieter Stockmans: dit is een écht maison. Productliefhebber Vervloet zit op dezelfde lijn.
Deze chef is een klassieke ziel die de kracht van arbeidsintensieve bereidingen met veel gevoel en vakkennis aantoont. Hier wordt à la minute gekookt. Wanneer hij zijn gerecht rond maar liefst vier bereidingen van langoustine aan tafel brengt – die o zo diepe consommé van het schaaldier! – ontstaat een waar smaakfestijn. En wat dan gezegd van het sappige melklam met een subliem vetrandje in combinatie met een smeuïge gratin dauphinois, knapperige erwtjes en een bijzonder intense lamsjus … Onweerstaanbaar!
Om deze exclusieve ervaring af te ronden, wordt bij de koffie ook nog eens een kar met allerlei verleidelijke versnaperingen voorgereden.

restaurant Maison Colette
De terugkeer van Thijs Vervloet naar Tongerlo gaat gepaard met een zucht van opwinding. Een dokterswoning werd er volledig verbouwd, inclusief tuinterras en vijf oogverblindende kamers.
Luxe zit in het DNA van dit restaurant. De Franse allure, de grote raampartijen die natuurlijke lichtinval verzekeren, de gordijnen die intimiteit verzekeren, het op maat gemaakte porseleinen servies van Pieter Stockmans: dit is een écht maison. Productliefhebber Vervloet zit op dezelfde lijn.
Deze chef is een klassieke ziel die de kracht van arbeidsintensieve bereidingen met veel gevoel en vakkennis aantoont. Hier wordt à la minute gekookt. Wanneer hij zijn gerecht rond maar liefst vier bereidingen van langoustine aan tafel brengt – die o zo diepe consommé van het schaaldier! – ontstaat een waar smaakfestijn. En wat dan gezegd van het sappige melklam met een subliem vetrandje in combinatie met een smeuïge gratin dauphinois, knapperige erwtjes en een bijzonder intense lamsjus … Onweerstaanbaar!
Om deze exclusieve ervaring af te ronden, wordt bij de koffie ook nog eens een kar met allerlei verleidelijke versnaperingen voorgereden.
De uitgebreide à la carte keuze verdient alle lof, net als de exquisiete wijnpairings van sommelier Tom Ieven en de charmante bediening van gastvrouw Lore. Bij Maison Colette wordt werkelijk niets aan het toeval overgelaten.
restaurant Alice Gastronomia
Een fraai open inox keuken, een ietwat oude industriële vibe in de zaal en een leuk ingesloten terras, dit alles op de eerste verdieping, doen vergeten dat op deze plek ooit een bloemzolder van een bakkerij gevestigd was.
Chef Tom Maes laat zich inspireren door de Italiaanse keuken en mooie ingrediënten. Hij houdt van gedetailleerd dresseren. Zoals in tartaar van gambero rosso di Mazara met afrikaantjes aan tafel afgewerkt met romige bisque. Partner Helga Blockx en haar team zorgen voor laagdrempelige gastvrijheid. Een hogere score is hun deel.

Culinair 4
Eiusmod tempor incididunt ipsum ut labore dolore magna aliqua. Ut enim minim veniam duisy ipsum sed quis.

restaurant Joels
adres: Steenbergen 51, 2430 Laakdal
In een prachtig gelegen vrijstaande woning met riante tuin wacht de gasten een warm onthaal door gastvrouw Els Bastianen. Ze ontvangt in een fijn gestileerd interieur met luxueuze uitstraling.
Chefs Johan Ariën en Koen Van Tricht brengen zowel een à la carte keuze als menu van drie tot zes gangen. Drie delicate hapjes rond respectievelijk oester en witte rum, gerookte paling en mierikswortel en ganzenlever met umeboshi om in de stemming te komen.
Gemarineerde zeebaars met komkommer en citroen is royaal afgewerkt met Belgische kaviaar. Flan van Zeeuwse mosselen en gefrituurde mosselen met stro aardappelen is een originele en geslaagde combinatie. Verfijning alom. Een hogere score en tweede koksmuts zijn op hun plaats.
restaurant De Boesjerie
adres: Ter Voort 168, 2260 Westerlo
In deze gerenoveerde hoeve vinden we zoals de naam kan doen vermoeden een typisch vleesrestaurant. De keuken focust op diverse vleessoorten en allerhande bereidingen met vis of kip als alternatief.
We kunnen zowel uit een menu als een ruime à la carte kiezen die nog aangevuld wordt met suggesties. Als hapje vooraf vers gemaakte worstenbroodjes van bladerdeeg met kruidig gehakt. Kroketten gevuld met langzaam gegaard varkensvlees heeft een licht zoete smaak en smeuïge vulling en overtuigen net zoals txistorra worstjes. Prima côte à l’os met juiste cuisson, bearnaise, rijke frisse salade en krokant gekorste frieten. Een hogere waardering is verdiend.
