Prijzen
Per kamer (2 pers)
* reis baby bedje = gratis
Vanaf 3 nachten: 105 euro / nacht
Per kamer (1 pers)
Vanaf 3 nachten: 95 euro / nacht
op aanvraag 3 gangen diner bereid door hobby kok van het huis : 35 € per persoon
voorbeeld menu:
tomaten roomsoep met balletjes, huisgemaakt koninginnepasteitje met frietjes en slaatje en als afsluiter een ijscoupe advocaat + 1 drankje. Seizoensgebonden streekproducten van de “De Merode Ondernemers” geven ons hierbij de nodige inspiratie.
Het lokaal gebrouwen biertje van “Paters en Prinsen” wordt door onze gasten goed gesmaakt.
Westerlo, het culinaire hart van de Kempen
een prinsheerlijke overnachting na een feestelijke dis
Restaurant Alice Gastronomia (Gault&Milliau : Nieuwkomer)
Tom en Helga hebben een passie voor de zuiderse keuken. Vele cursussen en inspiratiereisjes later , kan je nu genieten van de pure keuken met vooral Italiaanse, maar ook Spaanse invloeden.
Tezamen met een natuurlijke aanleg tot gastvrijheid ,zullen zij er zeker voor zorgen dat jullie een top-avond zullen beleven
restaurant De Gouden Muts ( Gault&Milliau : 14/20)
Restaurant De Gouden Muts was jarenlang een referentie in Aarschot. De recente verhuis naar Zoerle-Parwijs bij Westerlo deed de uitbaters duidelijk een nieuwe koers varen. Chef Rudy Van Den Seylberg en Evi Soeters namen hun intrek in een knappe landelijke villa in een residentiele straat. Deze mooie nieuwe zaak met ruime parkeergelegenheid heeft een open keuken en biedt plaats voor een 22 tal couverts. In de zomer kan je genieten op het terras achteraan.
Aangenaam verrast worden, daar doen we het voor tijdens het culinair avontuur. En verrassen dat kan chef Rudy. Hij etaleert een verzorgde productkeuken en inspireert gerecht na gerecht met voldoende verfijning. Rudy leerde de stiel in de familiezaak in Aarschot maar liep ook stage bij onder meer De Belle Epoque, Château St Paul, Arenberg en ‘t Kempisch Pallet. Zijn ervaring deed hem duidelijk evolueren naar smaakvolle gastronomische gerechten met balans. Vanuit de open keuken kan je de chef observeren. Gastvrouw Evi zorgt voor de professionele ontvangst en wijn begeleiding.
Op de kaart staan er enkele klassiekers à la carte zoals een zeetong meunière, tarbot met mousseline saus of ossenhaas. De verfijnde gastronomie kan je dan weer vinden in het degustatiemenu volgens de seizoenen en het marktaanbod. Dit menu voor fijnproevers kan in 4, 5 of 6-gangen gekozen worden.Als eerste intermezzo van ons 4-gangen komt als hapje een kroepoek van coquille en inktvis met een crème van langoustine.
De Gouden Muts werd uitgebreid met een veranda zodat nu meer gasten kunnen ontvangen worden. Rudy Van den Seylberg voelt zich nog steeds prima in zijn nopjes in de keuken en probeert regelmatig tot bij zijn gasten te komen die door Evy, als uitstekende gastvrouw, bediend worden. Als catch of the day genieten we van koolvis met gelei van soja, vin jaune en toefje kaviaar die al even verfijnd smaakt als gamba met Chaource en diverse tomaatbereidingen. Kort gebakken coquille combineert hij met traag gegaarde varkenswang en knolselder tot een harmonieus geheel. Bij melkkalf en lichte truffeljus komt een aardappeltaartje met courgette, romanesco, girolles en gepekelde ui naast een streep puree van pastinaak goed tot zijn recht.
Via onze shuttle dienst brengen we onze B&B gasten persoonlijk naar het restaurant ( +- 5 km) en ben je zeker dat je na de culinaire ervaring zorgeloos kan nagenieten.
restaurant Colette - De vijvers ( 16,5 / 20 Gault Millau)
Met zijn heerlijke locatie in prachtig natuurgroen vond chef Thijs Vervloet duidelijk energie en inspiratie om zijn keuken verder autoritair uit te diepen. Zijn aperitiefhapjes evolueren naar ragfijne minicomposities die iets uitvergroot als volwaardig voorgerecht kunnen dienstdoen. Denk aan Bretoense koek met mousse van eendenlever en toetsen van koffie en bergamot of flan van oester met zalmeitjes, hijiki en lente-ui, Bondstijl geserveerd in een elegant Martini glas. Knap hoe hij een delicaat product zoals zee-egel in een bereiding met twee texturen qua smaak laat sublimeren. Zijn klassieke scholing komt naar boven in bereiding van kalfskop en tortue die diep en hartig smaakt en met lopende eitjes en bieslook extra smaak en kleur krijgt. Van dit rustiek tafereeltje zet hij snel de stap naar twee elegante bereidingen met langoustine, de ene in hete bouillon en geserveerd op raapjes om de cuisson aan banden te leggen en de andere in filodeeg met zacht pittige kruiding. Tarbot haarfijn in boter gebakken heeft aan een paar dikke, beetgare witte asperges en een zachte vin jaune saus genoeg om een wow gevoel te creëren.
Bistro De Vijvers
Het natuurgebied De Merode kreeg met de komst van chef Thijs Vervloet landelijke bekendheid. Met aan de ene kant zijn fine dining restaurant Colette – De Vijvers en daarnaast Bistro – De Vijvers waarvan hij de curator is. Daar laat hij zijn team gasten verwennen met een Noordzee krabcocktail, terrine van eendenlever of Caesar en Niçoise salades. Vegetarische opties omvatten een aantal pastagerechten en gegrilde aubergines met courgette en gekonfijte tomaat. Voor de hoofdgerechten kiest hij voor traditie en kwaliteit met onder meer entrecôte, stoofvlees of gebakken zeetong en met daarbij verse frieten, kroketten of Robuchon puree.